Hästbehandlingar

Jag jobbar med fysioterapeutiska behandlingar av hästar och människor. Jag har jobbat med detta i arton år och försöker att hela tiden hålla en öppen blick för helhet och individens behov.

Teknikerna jag använder är djupmassage av typen Genuin Svensk massage, som är en rejäl och kraftfull massageteknik som kommer ner på djupet.

Jag försöker även möta kroppen med mer subtilt och försiktigt handlag och tekniker för att öka rörlighet och återställa normal tonus i kroppen.

För att komma åt inflammerade och kroniska problem har jag elektroterapi (ej TENS utan diadynamisk ström som är mkt retande) samt djupvågsbehandling som släpper på spänning.

Djupvågsbehandling är en vibrationsmassage med mekaniska rörelser som loopar olika frekvenser och därmed kommer varje muskel påverkas av en frekvens som passar. Djupvågen nollställer muskelminnet och påverkar deras tonus via nervsystemet och får en fullständig avslappning som håller länge.

Ofta får vi en konstant spänning som vi inte kan komma ur i våra muskler efter trauma eller överansträngning. Under alla år som jag behandlat hästar och människor och även jobbat med egna spänningar har jag aldrig hittat något som lossar den här typen av konstant anspänning som den här vibrationsmassagen gör!

Foto 2017-03-12 15 57 58

Då frekvenserna jobbar via nervsystemet kan man även påverka vävnad djupt in i en häst, där händerna aldrig kommer åt.

Jag har dock erfarit att kroppen inte kan svara bra på vibrationsterapin om det finns en allmän eller kronisk inflammation. En nyare inflammation som beror på överretning av vävnader kommer oftast att släppa bra av behandling om orsaken till överansträngningen åtgärdats och cirkulation och rörlighet återställs.

Vid kronisk och allmän inflammation blir det inte lika bra resultat, där får man utreda saker runt omkring som allmäntillstånd, foder och rutiner.

Här kan ofta elektroterapin aktivera läkningen och människokunder berättar om hur bra resultat den har på gamla problem i axlar, nacke och diskbråck. Elektroterapin är dock väldigt retande och ”tar över” så jag använder den bara då tydligt behov verkar finnas. För det mesta jobbar jag med djupvåg och massage/stretch för att öka rörligheten.

Jag jobbar inte heltid med behandlingar, och planerar beroende på efterfrågan och vart kunderna finns. Följ gärna min facebooksida ”Brånaform” där jag lägger ut information vart jag åker.

För mer frågor hör gärna av dig på mail branaform@gmail.com

Följ  Brånaform på instagram

Hälsningar Märta Lindqvist