Jenta

Nu har utbildningen kommit igång rätt bra! Jenta går verkligen framåt med stormsteg från att vingla fram och inte klara av att ens skritta i höger varv utan att stanna, falla helt in eller vika halsen åt vänster och vända helt ut. I går kväll kunde vi jobba med trav i friskt tempo men i balans och ställd inåt i båda varven utan tvekan och avbrott, flera varv och hitta flytet. Hon kan nu lätt skritta i svag öppna/skänkelvikning utåt och formar sig fint i hörnen men igår provade jag lägga till flytt undan ytterskänkeln. Hon är en stjärna, efter lite tvekan gick hon i skänkelvikning på diagonalen åt båda håll med bara kortsidan som eftertanke innan vi vände upp igen för en ny diagonal. Två ggr åt vardera håll sedan kändes det att hon kopplat uppgiften och klev på fint åt sidan. Yay!

Traven är helt olik Lasses, jag blir sjukt pepp inför framtiden så som hon känns redan! Bra takt och tryck men så mjuk att sitta på (rider lätt) spårar nu fint och bara flyter fram. Hon har dock något slags motstånd i nacken, har bokat tandtid nästa vecka för att se om hon har hakar långt bak i munnen. Får nästan känsla av att det är i munnen det strävar då hon är loss i hela kroppen men inte kan ge efter i nacken. Det borde vara en reflex efter att hon jobbar så fint genom ryggen, att släppa käken och nacken. Blir intressant att få höra hur det ser ut i munnen.

Lasse däremot har varit rätt dålig sedan sista skoningen. Skorna sitter bra, men gissar att han blev öm av någon anledning. Hovis varnade för att sömmen kunde ligga lite nära. han är känslig fram och kan ha reagerat på slag mot väggen (nitandet) med. Han har inte visat hälta, men kändes trött i ryggen, och det kan han ha blivit av att avlasta fram ändå. Eller så är det hans gamla vanliga skumma symptom som kan likna lindrig korsförlamning som mest är en känsla. Han har haft en tendens varje pälssättning och då gräset fryser varje år. Vi får vänta ett par veckor och se.

Nu har Johan grävt ur hela stallet från lera med en minigrävare i helgen, dag som natt och ska fylla med sand, sedan blir det isolering, armering och gjutning av stallgolv! Dreamy på riktigt!!

Då får vi en till stallgång att ställa den superfina sadelbock som ingen köpt konstigt nog! Lika glad för det är jag hehe!

image2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s